tiistai 4. heinäkuuta 2017

Kohteita Keski-Pohjanmaalla: Pesäkivet

Viime kesänä, eräänä aurinkoisena päivänä, sain viettää kivan illan hämmästyttävässä paikassa ihan tässä lähellä! Paikka on nimeltään Pesäkivet ja sijaitsee Kälviän ja Kannuksen välillä. Kokkolalaiset ystävät ovat puhuneet paikasta monesti - se on suosittu retkipaikka lapsiperheiden keskuudessa - mutta en ollut koskaan siellä käynyt ennen kuin viime kesänä. Tässä siis oiva kesäretkikohde Keski-Pohjanmaalta!


Ajoimme hetken aikaa kuoppaista hiekkateitä, mieli oli odottava. Sitten näin keskellä tasaista ja hiekkaista kangasmetsää töröttäviä siirtolohkareita kokonaisen röykkiön, ihan kuin pesänä. Olimme perillä! Autolla pääsi aivan retkipaikan viereen ja maasto oli helppokulkuista, niinpä aurinkoisena päivänä siellä oli muutama muukin autokunta, lähinnä lapsiperheitä kiipeilemässä ja paistamassa makkaraa nuotiopaikalla. Kaikille riitti hyvin tilaa kiipeillä näillä lohkareilla, joiden korkeus oli paikoin jopa 10 metriä ja kivien välissä oli tutkittavia reittejä ja luolia. Annoimme muille tilaa nuotiopaikalla ja söimme evääksi ottamamme keksit lohkareiden huipulla ihaillen maisemia ja nauttien auringosta.


Kuvien jälkeen löydät ajo-ohjeen ja karttalinkin.
















Pesäkiville löytää, kun suunnistaa Kälviän ja Kannuksen välille lähelle Riipan kylää ja kääntyy Kokkola-Kajaanitieltä eli vt28:lta pohjoiseen, Pesäkiventielle. Kartta löytyy tästä linkistä.


Hauskoja kesäretkiä teille kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...